Griekse zangdag 31 maart 2019 in De Knapzak

Op zondag 31 maart hadden wij een mooi zangfeest in De Knapzak.
Bij een zangdag Griekse muziek denk je aan de sfeer van een zonnig terras op een binnenplaats of in de haven van een van de steden/ dorpen op de eilanden. Bij de klanken van de bouzouki wordt gezongen en gedanst ; het roept een vrolijk en ontspannen vakantiegevoel op….met warmte en gezelligheid. Het was er allemaal tijdens de zangdag in De Knapzak In Wormerveer.
De deelnemers aan de Griekse zangdag kwamen uit verschillende koren voor wereldmuziek uit de wijde omgeving, maar ook deelnemers die voor het eerst kennis maakten met deze muziek werden meegenomen in de flow van deze zangdag. Naast ontspanning was er ook inspanning; in drie workshopsrondes hebben we negen meerstemmige liederen ingestudeerd . De enige echte Griek in het gezelschap; bouzoukispeler Kostas Klotsaropoulos, voelde zich helemaal thuis in deze sfeer…
Voor Kantado Festivalo team was het een experiment. We zijn het er allemaal over eens dat het een meerwaarde heeft als er een gastmuzikant meespeelt die gespecialiseerd is in het genre.

Voor ons begint binnen enkele weken het seizoen voor de middeleeuwse festivals. Na de zomer pakken we de Kantado Festivalo workshops weer op.

Agenda: 13 oktober: Mix wereldmuziek en 10 november Roma special met gastmuzikanten.

Kantado wereldmuziek zangdag in de Knapzak in Wormerveer

Kantado wereldmuziek zangdag in de Knapzak in Wormerveer

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *