Zangworkshop Middeleeuwse / Sephardische liederen – de Grote Kerk Beverwijk

In maart 2020 hadden wij onze laatste zangworkshop.
En wat hebben we daar goede herinneringen aan.
Eindelijk is de weg vrij om elkaar weer te kunnen ontmoeten.
Wij hebben als team Kantado Festivalo al die tijd doorgespeeld.
En hoe leuk dat samenspelen ook is; wij hebben het zingen met groepen erg gemist.
Er liggen dus heel wat liedjes op de plank en we kunnen de draad zo weer oppakken.
Wij werken nu aan programma met Middeleeuwse / Sephardische liederen.
Uit dit repertoire hebben we zes nummers geselecteerd voor de eerstvolgende zangworkshop.
Zes heel verschillende nummers in uiteenlopende sferen; vrolijk, melancholisch, romantisch.
Over de natuur; over de seizoenen, over de liefde en over pelgrimstochten.
Deze liederen zijn al heel oud, maar op middeleeuwse markten en festivals worden ze in heel Europa nog steeds met veel enthousiasme gezongen. Het is overtuigend tijdloos repertoire.
Datum: zondag 3 april 2022
Plaats: De Grote Kerk Beverwijk Kerkstraat 37a, 1941 GC Beverwijk
Tijd: Zaal open vanaf 10.00 uur. Workshopronde 1: van 10.30- 12.00 uur.
Lunch zelf meenemen. Workshopronde 2: van 13.00- 14.30 uur
Prijs: €15,00 pp. Koffie/thee/drankje is verkrijgbaar aan de bar.
Aanmelden/ informatie:  info@wimdegoede/ 06 12025767
Mooie akoestiek in de kerk en veel ruimte!
Ruime gratis parkeergelegenheid Meerplein Beverwijk (5 min. lopen) en goede trein- en busverbindingen Beverwijk Station (10 min. lopen).
Wij hopen jullie weer te kunnen verwelkomen op onze workshop.

Guus Hendriks; accordeon
Wim de Goede; zang/ contrabas
Hetty Kienhuis; dirigent/ gitaar

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

HUIZEN, DIEREN EN DE SCHOOL HET KORAAL IN ASSENDELFT IN MOZAÏEK. JUF HETTY MAAKT MET KINDEREN EEN KUNSTWERK

Alle aspecten van Assendelft zijn vastgelegd in drie grote mozaïeken van glas die Hetty Kienhuis heeft gemaakt op basis van tekeningen van de leerlingen van Het Koraal.

„Dit gele huis dat ik heb getekend, dat is ons eigen huis”, legt Yent uit. Hij is een van de twintig leerlingen die zijn tekening uiteindelijk terug ziet in het mozaïek. Vrijdagmiddag kreeg hij zijn originele tekening ingelijst terug, met daarbij een foto van het uiteindelijke kunstwerk dat bovenaan het brede trappenhuis van de school hangt.
Download hier het hele artikel: //www.hettykienhuis.nl/Huizen, dieren en de school Het Koraal in Assendelft in moza… – Noordhollands Dagblad.pdf

Paneel Water
Paneel Land
Paneel Water

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kantado Festivalo mini- zangfeestjes

Onze laatste activiteit was de fantastische zangdriedaagse begin maart 2020 in De Banjaert in Wijk aan Zee. De week daarna ging het land in lockdown. Wat zijn we blij dat wij dit nog gehad hebben😉. In alle commotie zijn we helemaal vergeten om een bericht op Facebook te zetten. Op de foto’s zie – één week voor de lockdown – nog het oude normaal….
Al onze andere geplande activiteiten zijn niet doorgegaan. Maar sinds september komen wij als team Kantado Festivalo weer wekelijks bij elkaar om te werken aan nieuw repertoire. En wat is het weer leuk. We hebben inmiddels een programma klaar voor de volgende zangdriedaagse in De Banjaert in Wijk aan zee in maart 2021. Zoals altijd een mix van liederen uit veel verschillende landen. Daarnaast werken wij aan een middeleeuws liedboek. De eerste tien bewerkingen zijn al klaar en we blijven koor- arrangementen voor nieuwe nummers uitwerken.
De repetities zijn echte minifeestjes , maar………we staan natuurlijk te trappelen om het weer te delen met iedereen die graag wereldmuziek wil zingen.
Dit is een bericht om al onze vaste deelnemers en mogelijk nieuwe belangstellenden te laten weten dat we er nog zijn. We moeten nog even geduld hebben…..maar zodra het weer kan pakken we de draad weer op.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Zondag 22 maart 2020 Zangdag Wereldmuziek “De Knapzak” Wormerveer–>DEZE WORKSHOP WORDT IVM CORONA VERPLAATST NAAR ANDERE DATUM

Op zondag 22 maart 2020 wordt in Cultureel ontmoetingsruimte “De Knapzak”,Noordeinde 18 1521 PA Wormerveer, een Zangdag Wereldmuziek gehouden. Op het programma staan liederen uit de Balkanlanden, Romaliederen en Middeleeuwse liederen. De middeleeuwse liederen worden gezongen in de stijl van wereldmuziek. Niet klassiek; het zijn de liederen van de troubadours.
Zoals altijd zal het team van Kantado Festivalo ondersteunen bij het aanleren van alle partijen. Het orkest geeft een stevige basis waardoor de samenzang al gauw heel mooi en feestelijk klinkt.
Hetty Kienhuis: dirigent/ gitaar, Guus Hendriks; accordeon, Wim de Goede: zang/ contrabas.
De zangdag begint om 10.30 uur. De dag bestaat uit drie workshopdelen.
De afsluiting is rond 15.00 uur.
Deelname €15,- pp; inclusief koffie/ thee. Zelf lunch meenemen.
Na afloop is de bar open. Vanaf 10.00 uur is de zaal open en staat de koffie klaar.
Opgave gewenst: bij info@wimde goede.nl
Verdere informatie: 06-12025767

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Agenda Kantado Festivalo 2020

3 t/m 5 maart 2020:
Zangdriedaagse Wereldmuziek
Nivonhuis De Banjaert Wijk aan Zee

22 maart 2020:

Zangdag Wereldmuziek mix
De Knapzak Wormerveer

5 april 2020:

Zangworkshop Wereldmuziek
Nivonhuis Allardsoog/ Friesland

3 mei 2020:

Zangdag Wereldmuziek mix
De Knapzak Wormerveer

6 t/m 8 oktober 2020:
Zangdriedaagse Wereldmuziek
Nivonhuis Allardsoog/ Friesland

25 oktober 2020:
Zangdag Roma- Special met gastmuzikant: Nora Farkas op viool
De Knapzak Wormerveer

Het repertoire:
Elke zangdag bieden wij liederen die we eerder gedaan hebben ( de toppers uit voorgaande workshops) en daarnaast altijd een aantal nieuwe nummers. Balkan, Roma en middeleeuwse muziek staat dit jaar centraal. De arrangementen zijn traditioneel; van eigentijdse dirigenten/ arrangeurs en daarnaast veel eigen bewerkingen.

Aanmelden: info@wimdegoede.nl/ of 06-12025767 (Illustratie: Hetty Kienhuis)

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De zangdriedaagse in De Banjaert in Wijk aan Zee gaat door!

Hallo zangliefhebbers,

De zangdriedaagse in De Banjaert in Wijk aan Zee gaat door! Met nog een maand te gaan hebben zich inmiddels ruim 20 deelnemers ingeschreven. Wij, ( Hetty, Guus, Wim ) het Kantado Festivalo team, komen elke week bij elkaar en bereiden ons voor op een prachtig programma.
In het liedboek staan liedjes uit de Balkanlanden, Roma repertoire, Afrika en Zuid Amerika.
Nieuw zijn de Middeleeuwse liederen. Het is de muziek die wij hebben leren kennen tijdens onze schilder-activiteiten op middeleeuwse festivals. Deze liederen zijn in feite de wereldmuziek uit die tijd. Het zijn de liederen over de liefde, over eten en drinken, over universele levenswaarden.

We zullen onze deelnemers ook een optreden aanbieden met vergelijkbaar repertoire; we zingen de toppers uit voorgaande programma’s en nummers die nog op de lijst staan voor volgende zangdagen. Op 22 maart is er weer een zangdag in Wormerveer waar deze nummers gepland staan.
Kortom; het bruist van de activiteiten en wij staan te trappelen om het allemaal met jullie te delen.

Wie nog twijfelt; geef je op! Ken je iemand in je omgeving die van wereldmuziek zingen houdt….nodig die dan uit.

Voor wie het repertoire nog niet kent: Als afsluiting van de zangdriedaagse in Wijk aan Zee geven we een slotpresentatie van alle liedjes die we in deze dagen gezongen hebben.
Het is in Nivonhuis De Banjaert in Wijk aan Zee: aanvang 16.00 uur.

Informatie over programma en Nivon-arrangement: Hetty Kienhuis email hettykienhuis@casema.nl of 06-12025767

Van harte welkom aan alle deelnemers die al ingeschreven hebben; veel bekende maar zeker ook veel nieuwe deelnemers. Wij verheugen ons op jullie komst.

Team Kantado Festivalo,

Hetty Kienhuis, Guus Hendriks en Wim de Goede

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

3 t/m 5 maart 2020: Nivon-huis de Banjaert


Wij zoeken mensen die graag zingen! Doet u mee? Kantado Festivalo betekent: Zang Feest. Drie dagen lang zingen en genieten van het repertoire van de wereldmuziek. Dit keer staan er liederen uit o.a. Engeland, Frankrijk, Rusland, de Balkanlanden en ook uit Afrika en Zuid- Amerika op het programma. Het repertoire is gevarieerd en afwisselend; liefdesliederen, dansliederen, liederen over steden, over natuur,reizen en feest vieren. Alle sferen komen voorbij. We zoeken steeds naar de ziel, het verhaal van elk lied. Er wordt meerstemmig gezongen. Koorervaring is handig maar niet noodzakelijk.
Het enthousiaste team van Kantado Festivalo neemt u mee op deze muzikale wereldreis: Hetty Kienhuis-dirigent/zang/gitaar, Guus Hendriks-accordeonist, Wim de Goede-zang/contrabas. We sluiten deze dagen af met een slotpresentatie: Een concert van alle deelnemers, waarbij vrienden, familie en belangstellenden welkom zijn.
Exclusief ontbijt/lunch, inclusief 3 warme maaltijden. Kosten: €160,- leden, €220,- niet-leden. Informatie email hettykienhuis@casema.nl 0f 06-12025767. Aanmelden ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 0990972.

Zangdagen Nivon-De Banjaert maart 2019
Zangdagen Nivon-De Banjaert maart 2019
Zangdagen Nivon-De Banjaert maart 2019
Zangdagen Nivon-De Banjaert maart 2019
Zangdagen Nivon-De Banjaert maart 2019
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Griekse zangdag 31 maart 2019 in De Knapzak

Op zondag 31 maart hadden wij een mooi zangfeest in De Knapzak.
Bij een zangdag Griekse muziek denk je aan de sfeer van een zonnig terras op een binnenplaats of in de haven van een van de steden/ dorpen op de eilanden. Bij de klanken van de bouzouki wordt gezongen en gedanst ; het roept een vrolijk en ontspannen vakantiegevoel op….met warmte en gezelligheid. Het was er allemaal tijdens de zangdag in De Knapzak In Wormerveer.
De deelnemers aan de Griekse zangdag kwamen uit verschillende koren voor wereldmuziek uit de wijde omgeving, maar ook deelnemers die voor het eerst kennis maakten met deze muziek werden meegenomen in de flow van deze zangdag. Naast ontspanning was er ook inspanning; in drie workshopsrondes hebben we negen meerstemmige liederen ingestudeerd . De enige echte Griek in het gezelschap; bouzoukispeler Kostas Klotsaropoulos, voelde zich helemaal thuis in deze sfeer…
Voor Kantado Festivalo team was het een experiment. We zijn het er allemaal over eens dat het een meerwaarde heeft als er een gastmuzikant meespeelt die gespecialiseerd is in het genre.

Voor ons begint binnen enkele weken het seizoen voor de middeleeuwse festivals. Na de zomer pakken we de Kantado Festivalo workshops weer op.

Agenda: 13 oktober: Mix wereldmuziek en 10 november Roma special met gastmuzikanten.

Kantado wereldmuziek zangdag in de Knapzak in Wormerveer

Kantado wereldmuziek zangdag in de Knapzak in Wormerveer

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Wereldmuziek zangdagen Kantado Festivalo in De Knapzak Wormerveer

Hallo zangliefhebbers,
We wensen alle deelnemers aan onze workshops alle goeds voor 2019.
Ook in het komende jaar hopen we weer een aantal mooie zangdagen met elkaar te hebben.

1) 
|De eerstvolgende Kantado Festivalo zangdag: Wereldmuziek Mix is op zondag 3 febr. 2019
Er ligt een afwisselend repertoire klaar; met veel driestemmige koorbewerkingen. Een deel uit de Balkanlanden en daarnaast ook Georgisch, Grieks, Afrikaans. Bij elkaar 10 liedjes die we in drie workshoprondes zullen aanleren en uitwerken. Om ervoor te zorgen dat er naast studiemomenten ook lekker ontspannen gezongen kan worden zullen we ook herhalen uit eerder aangeboden repertoire. Wij hebben er weer zin in.

2)
Verdere agenda:
Zangdriedaagse in Nivonhuis “De Banjaert”
in Wijk aan Zee. 5/6/7 maart 2019
Een afwisselend en uitdagend dagprogramma met zangworkshops; vrolijke avondactiviteiten en een afsluitend concert op donderdagmiddag waarin wij laten horen waar we aan gewerkt hebben!
Met overnachtingen en maaltijden: een complete muzikale vakantie!
Zie voor informatie een aanmelding : website de Banjaert://banjaert.nivon.nl/

3) Zangdag Kantado Festivalo: Special Griekse muziek
31 maart 2019 in “De Knapzak” Wormerveer
Een zangdag vol met Griekse liederen. Traditionals en een aantal koorbewerkingen van Yiorgo Moutsiaras. ( dirigent van Amsterdams Grieks koor Filomila )
Met gastmuzikant Kostas Klotsaropoulos op bouzouki is het echte Griekse geluid gegarandeerd.
Deze dag is deelname €20,- pp. Incl. koffie/ thee
Het Kantado Festivalo team gaat ondertussen steeds maar door met het opzoeken van nieuw mooi repertoire. Wij komen wekelijks bij elkaar om nieuwe liederen in te studeren en te bewerken zodat het repertoire aanbod levendig en verrassend blijft.

Met elkaar spelen en zingen is al heel leuk…..maar dit samen met jullie beleven….daar doen we het voor;-)

Met muzikale groeten:
Kantado Festivalo Team:
Hetty Kienhuis: dirigent
Guus Hendriks: accordeon
Wim de Goede: contrabas en zang

Wereldmuziek zangdagen Kantado Festivalo in De Knapzak Wormerveer

Wereldmuziek zangdagen Kantado Festivalo in De Knapzak Wormerveer

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wereldmuziek zangdagen Kantado Festivalo in De Knapzak Wormerveer

Zangworkshops Kantado Festivalo

20 oktober 2018 en 18 november 2018 ZANGDAGEN IN DE KNAPZAK- WORMERVEER.

Doorstart Kantado Festivalo
Nadat we zijn gestopt met de formule inloopkoor in De Grote Kerk
van Beverwijk zijn we op zoek gegaan naar een andere vorm.

De nieuwe locatie is: Theater/culturele ontmoetingsruimte  “De Knapzak”
in het verlengde van de Zaanbocht: Noordeinde 18 in Wormerveer.

Een zaal met een unieke sfeer. Prettig om te werken met kleine
groepen; voldoende ruimte om ongeveer 50 mensen te herbergen.
Ruime parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid met de trein.

We beginnen met een pilot in een nieuw format:
Op zaterdag 20 oktober en zondag 18 november 2018
Beide dagen kunnen los van elkaar geboekt worden:
Er zijn twee verschillende programma’s

Zangdag Wereldmuziek
We organiseren een complete zangdag voor koor met orkest.
10.30- 11.45: Eerste workshopronde: aanleren van de liedjes.
Pauze: koffie / thee; broodje zelf meenemen
12.30- 13.45: Tweede workshopronde: alles herhalen, uitwerken
Pauze: koffie/ thee
14.15- 15.30: Derde workshop: afwerking in klank en vorm
Pauze: bar open: drankjes tegen kostprijs

16.00- 17.00  Nazit met sessie (Kantado- map meenemen ) en borrel.
We herhalen liedjes uit voorgaande Kantado- workshops )
Sluiting 17.30 ( mogelijkheid om met elkaar te eten ter afsluiting )

Prijs: €17,50
Voor 3 workshoprondes in een sfeervolle ruimte/ ontmoeting met
zangers, muzikanten/ koffie, thee en begeleiding van het orkest

Voor wie?
De Kantado Festivalo Zangdag Wereldmuziek is geschikt voor
deelnemers met zangervaring.
Deelnemers die zingen en ook een instrument kunnen bespelen
kunnen in overleg zingen en/of meespelen.

Aanmelding: bij info@wimdegoede.nl
Vooraf aanmelden voor deze dagen is belangrijk.
Vanaf een groepsgrootte van 15 personen kan de dag doorgaan.
Zodra dat aantal gehaald is krijgt iedereen bericht. Bij twijfel: Uiterlijk
de donderdagavond voorafgaande aan de zangdag sluit de
aanmelding en wordt iedereen op de hoogte gesteld.

Repertoire:
Het Kantado Festivalo repertoire bestaat uit liederen uit zeer veel
verschillende landen. Er wordt twee- en driestemmig gezongen.
Als er meer mannen bijkomen worden er ook vierstemmige nummers
aan het repertoire toegevoegd.
( Balkan, Russisch, Afrikaans, Zuid Amerikaans, Grieks, Roma/zigeuner  Jiddish/Ladino/ Israelisch, Iers, Spaans…….. )

Kantado Festivalo- team bestaat uit:
Hetty Kienhuis: dirigent/ gitaar
Guus Hendriks: accordeon
Wim de Goede: zangondersteuning/ contrabas

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zangworkshops Kantado Festivalo