Kantado Festivalo – inloopkoor

Gestart in maart 2017 als inloopkoor in Beverwijk
In Beverwijk is op zondagochtend 12 maart 2017 een nieuw zangproject van start gegaan: een inloopkoor voor wereldmuziek.
Kantado Festivalo is de naam van dit project: Het betekent “zangfeest” in Esperanto.

Een inloopkoor- zangfeestje op een maandelijkse zondagochtend in de Grote Kerk van Beverwijk. Een inloopkoor voor wereldmuziek in Beverwijk. Geen ingewikkelde koormuziek, zodat je op elkaar moet wachten, maar toegankelijke muziek die vlot meegezongen kan worden uit alle delen van de wereld. Kantado Festivalo is een wereldmuziekkoor op inloopbasis.
Het Kantado team bestaat uit mijzelf (artistiek leider en gitaar), Guus Hendriks (accordeon) en Wim de Goede (zang, contrabas, organisatie).

Nieuw begin
We hebben er een vol jaar Kantado Festivalo op zitten. Er zijn veel mensen op af gekomen en we hebben hele leuke zangochtenden gehad. Iedereen die een van de ochtenden heeft meegemaakt weet dat wij als team heel gemotiveerd zijn en dat wij veel plezier beleven aan het zingen en spelen van dit repertoire.
Wij hebben gemerkt dat er veel mensen zijn die dit repertoire graag zingen.
Met de mensen die er waren is elke ochtend heel fijn geweest.

Toch zijn we in de verkeerde spiraal terecht gekomen.
Ik denk dat we moeten concluderen dat dit concept niet werkt.
Het betekent niet dat wij willen stoppen maar wel dat de constructie anders zal moeten worden.

We zijn gaan zoeken naar een nieuwe vorm en hebben die denken wij gevonden. Kijk op //www.hettykienhuis.nl/muziek/zangworkshops/