Het Kennemerkunstgilde

Het Kennemerkunstgilde is een kleine groep voor levende geschiedenis uit Kennemerland (uiteraard) die de verschillende vormen van beeldende kunst in de late middeleeuwen verbeelden. In hun reizende werkplaats tonen zij hun kunst en zijn ze ook actief aan het werk.
De belangrijkste disciplines zijn schilderkunst en architectuur, al is er ook aandacht voor beeldenstoffering, miniaturen en kalligrafie. De werkplaats staat vol met materialen zoals verfpigmenten, papier, perkament, beelden, pennen en varkensblazen, maar ook zijn er volop schilderijen te zien, tekeningen, ontwerpen, studies en meetgereedschap.
Qua periode richten zij zich op de opkomst van de Hollandse steden en de Bourgondische stijl in de eerste helft van de 15e eeuw. De rijke burgerij als nieuwe klasse is een belangrijke opdrachtgever voor zowel de schilder als de architect.

De personages:

 

20161022_1242001

Hetty Kienhuis is van huis uit lerares basisonderwijs maar werkt nu samen met Wim de Goede in ArtStudiodeZon voor o.a. scholen aan kunsteducatieve projecten.


wim-de-goede-199x300

Wim de Goede is professioneel kunstschilder. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar historische schilderstechnieken. Al jaren werkt hij voor o.a. scholen aan kunsteducatieve projecten met een historisch thema (14e t/m 19e eeuw).

 

 

 

 

Marius5a

Marius Bruijn is acteur en theatermaker (Toneelacademie Maastricht) en maakt o.a. theater rond historische onderwerpen. Daarnaast bestudeerd hij echter ook historische bouwkunst en werkt onder meer voor het Muiderslot. Hij heeft een brede historische achtergrond.

 

 

 

Kijk verder op de website van het Kennemerkunstgilde   
en ook //kennemerkunstgilde.nl/?page_id=120