ACTUEEL

MAART-MEI 2013: RUSLANDJAAR - ICBS HET KORAAL Saendelft / Brede School Assendelft Noord

ArtStudioDeZon heeft tijdens BSA-activiteiten en in lessen onder schooltijd een Ruslandjaar-project uitgevoerd.Kerken in Rusland - oliepastel en ecoline


Groepswerk mozaiek Groep 3 en 4


Groepswerk mozaiek Groep 3 en 4


Tekeningen met potlood en viltstift


Groepswerk Groep 6 - Czaar Peter op het IJ :
op basis van het originele schilderij


Sportschilderijen gebaseerd op schilderij de Sporters van Malevich


Naar Malevich


Kinderen uit de onderbouw/middenbouw tekenen naar Malevich


Ontwerp Matrushka's onderbouw/middenbouw


Ontwerp Matrushka van Emma - bovenbouw


Tentoonstellingspaneel


Mandoline en Balalaika van Demi


Balalaika van Timo

OKT-DEC.2012: DIEREN SCHILDEREN - ICBS HET KORAAL Saendelft / Brede School Assendelft Noord

Kinderen van verschillende basisscholen in Assendelft hebben deelgenomen aan de cursus dieren schilderen. Kinderen hebben geleerd hoe je een dier kunt tekenen door te kijken naar foto's van dieren in allerlei standen; de grote vorm op te delen in kleine vormen; door te kijken naar dieren schilderijen van beroemde kunstenaars (Marc/Rousseau). De schilderijen zijn een mengvorm geworden van het toepassen van vaardigheden en het inzetten van de fantasie. Aan het eind van de cursus konden kinderen zelfstandig alle kleuren mengen vanuit de drie basiskleuren.


jan 2013 - Expositie werk bovenbouw


jan 2013 - Expositie werk 4 tot 8-jarigen


JUNI-NOV.2012: ERFGOED-SCHILDERPROJECT - BS DE VRIJBURG - UITGEEST

In juni 2012 zijn de leerlingen van groep 6 van basisschool De Vrijburg in Uitgeest samen met Wim de Goede van ArtStudioDeZon/Kunst in School een erfgoed-schilderproject gestart dat een grote paneelschildering van ruim 4 bij 2,5 meter voor een buitenmuur gaat opleveren. 28 erfgoedobjecten in Uitgeest (huizen, molens, haven, weidevogels, gebouwen) hebben daarin een plek gekregen. Na afwerking door Wim de Goede en Hetty Kienhuis van ArtStudioDeZon is het kunstwerk op 5 december 2012 door Sinterklaas en de Burgemeester van Uitgeest mw Baltus officieel onthuld. Zie verder het fotoverslag.


juli 2012 - De schetsontwerpen worden geschilderdAankomst van SinterklaasDe burgemeester van Uitgeest mw. Baltus wordt verwelkomd door
de directeur van de Vrijburgschool mw. van OvermeerenHet moment nadert. De brandweer verleent assistentie.Daar gaat het zeilPanorama Uitgeest - een deel van het rijke erfgoed van UitgeestDe schilders van Groep 6 (inmiddels groep 7).


SEPT. 2012:
WIJKEVENEMENT: KIJK KLEUR - SAENDELFT HEEFT HET!

Artikel NHD/Zaanse Courant 27 sept 2012

>>>TERUG NAAR WEBSITE HETTY KIENHUIS

ARCHIEF

SEPT. 2012:
WIJKEVENEMENT:
KIJK KLEUR - SAENDELFT HEEFT HET!

Feestelijke opening: ‘Kijk, Kleur… Saendelft heeft het!’ ….. En in dat huis daar is het feest…… Woensdag 26 september is de expositie” Kijk Kleur…. Saendelft heeft het!” officieel geopend. Wethouder Linnekamp van Zaanstad staat te glunderen. Bij de opzet van Saendelft is er bewust gekozen voor veel variatie in bouwstijlen. In de architectuur valt de veelkleurigheid op. Maar… zoals de wethouder zegt; Een nieuwe wijk krijgt pas echt kleur vanaf het moment dat er kinderen in rond lopen. En als al die kinderen…. 1500 kinderen van 8 basisscholen in Saendelft… hun huis zo prachtig tekenen en schilderen is het hem een eer om de expositie te komen openen.
Van 26 september t/m 3 oktober waren in bijna alle winkels van winkelcentrum “De Saen” de tentoonstelling van tekeningen van 1500 kinderen afkomstig van alle acht basisscholen uit Saendelft te bewonderen. Kinderen tekenden de huizen van Saendelft; de wijk waarin zij wonen. Het werd een feest van kleur.Saendelft geschilderd door kinderen van groep 6 t/m 8

In januari/februari 2012 is door ArtStudioDeZon/Kunst in School in Basisschool Het Koraal een teken- en schildercursus gegeven in het kader van Brede School Activiteiten Assendelft Noord.
Het onderwerp van deze cursus was KIJK KLEUR - SAENDELFT HEEFT HET! .
De gevarieerde architectuur van de wijk heeft kinderen geinspireerd tot mooie kleurrijke tekeningen en schilderijen.
Na de tentoonstelling waarbij ook de wijkmanager van Saendelft betrokken was, is het idee ontstaan om dit project aan te bieden aan alle scholen van Saendelft.
Alle basisscholen van Saendelft, n.l. Ayundo, De Bijenkorf, De Delta, De Meander, Het Koraal, De Oceaan, Octant en Signis, hebben aan het projeect meegedaan.
De winkeliers van winkelcentrum De Saen zijn benaderd om etalageruimte beschikbaar te stellen om de werken te kunnen exposeren. De reacties waren heel positief.

JULI-SEPT 2012:
MOZAIËK ICBS HET KORAAL IN SAENDELFT

Op 4 juli 2012 hebben de teamleden van ICBS Het Koraal in Saendelft zich van hun meest creatieve kant laten zien. Van siergrind/natuursteen maakten zij in samenwerking met ArtStudioDeZon een mozaiëk met de naam van de school als onderwerp. Binnen het concept van de opdracht hebben alle teamleden een werkstuk gemaakt in een persoonlijke stijl dat door ArtStudioDeZon is samengevoegd tot een wandpaneel van 100 x 150 cm. Wie de school binnenloopt kan deze blikvanger niet missen!


Het paneel

MEI-JUNI 2012: Cursus MAAK MOOI MOZAIEK

Deze cursus gegeven door Hetty Kienhuis en Wim de Goede van ArtStudioDeZon/Kunst in School maakt deel uit het cursusaanbod van de Brede School Activiteiten Assendelft-Noord.


Expositie juli 2012


FEBRUARI-MAART 2012: Teken- en Schildercursus KIJK KLEUR - SAENDELFT HEEFT HET

Deze cursus - gegeven door Hetty Kienhuis en Wim de Goede van ArtStudioDeZon/Kunst in School - maakt deel uit van het cursusaanbod van de Brede School Activiteiten Assendelft-Noord.
Hieronder een impressie.
Het werk van de kinderen van groep 1 t/m 5Expositie: Tekeningen bovenbouw

Trotse jongste deelnemer toont haar werk


MEI 2011: Muziekinstrumenten schilderen

Op 18 en 19 mei 2011 hebben Wim de Goede en Hetty Kienhuis van Kunst in School een schilderproject gedaan met de Bovenbouw en Kleutergroep van Basisschool St.Maarten in Limmen. Inspiratiebron was de muziekinstrumenten die door Wim en Hetty uit de eigen collectie waren meegebracht, n.l. een contrabas, een Turkse saz, een tambura uit Macedonië, Arabische luit/udd, een chonguri uit Georgië en een Ukelele uit Hawaï.

Lees en kijk hier verder.


Een werk van groep-5-leerlingen


Kleuters schilderen muziekinstrumenten

JUNI 2012: ICBS De Oceaan in Saendelft
Groepen 5a en 5b tekenen dieren in De Hoep (Castricum)
MEI 2012: ICBS De Oceaan in Saendelft
Mozaiekproject voor groep 3

Alle kinderen van groep 3 maakten een tegeltje voor dit groepswerkstuk.


Gemaakt door kleuters en leerkrachtenOKT. 2010: Rietveldschool Badhoevedorp doet erfgoedproject

In oktober 2010 heeft de Rietveldschool een een schoolbreed cultureel erfgoed project uitgevoerd onder de naam "met je voeten in de klei". Naast het uitdiepen en verbeelden van het eigen erfgoed (bij Badhoevedorp zijn dat oa de Stellingmolen, de Haarlemmermeerringvaart - met de trekschuit - en het stoomgemaal van Lijnden) was het doel dat de leerlingen van de bovenbouw kennis zouden maken met andere (teken)technieken. Daarvoor werden Wim de Goede en Hetty Kienhuis van ArtStudio DeZon ingeschakeld. Nadat eerst een presentatie is gegeven over de techniek en het snijden van rietpennen is groep 6 kennisgemaakt met aquarelleren (trekschuit)en groep 7 en 8 met de rietpen en bruine oud-hollandse inkt (bister). Juist omdat inkt beperkingen oplegt (je hebt maar één kleur) is het een leerzame uitdaging om dmv contrast, dkke en dunne lijnen, uitwassen en variatie in de tonen toch een goed werk te maken. De leerlingen van de Rietveldschool zijn er in geslaag om in zeer korte tijd heel goed werk te maken!


Groep 6 Rietveldschool schildert de trekschuit


Enkele rietpentekeningen van Groep 7 en 8


Het materiaal


Demonstratie door Wim de Goede


MAART 2010: Paasfilm "De drie bomen"
door Groep 5a & 6a van BS De OceaaN

Groep 5a en 6a van Basisschool De Oceaan hebben het paasverhaal "De drie bomen" voorzien van tekeningen en Hetty Kienhuis (lerares op De Oceaan) heeft er een film van gemaakt. Kijk op You Tube naar het resultaat:
Klik hier voor de film van Groep 5a en hier voor de film van Groep 6a.


OKT. 2009: Portretschilderen met Kleutergroepen

In het kader van een kunstproject op de nieuwe Basisschool Het Koraal in Assendelft hebben Hetty Kienhuis en Wim de Goede van ArtStudio DeZon een tweedaagse workshop zelfportretschilderen gegeven aan de groepen 1 en 2. Voorafgaand aan de workshop hebben de groepsleerkrachten basisportretstudies gemaakt met de kinderen en is in het werklokaal een portretmuseum ingericht met 40 portrettekeningen en -schilderijen uit de collectie van ArtStudio DeZon. De kinderen kregen een korte presentatie over de expositie en er werd gedemonstreerd hoe je olieverf maakt. Daarna hebben de kinderen een zelfportret gemaakt met hoed naar keuze. Het kunstproject is afgesloten met een expositie van de werken van de kinderen.
Portretschilderen
met Kleutergroepen


JUNI 2009 - Kunstproject Augustinus-School

Tussen de musicalrepetities en afrondende schoolactiviteiten door hebben de leerlingen uit groep 8 van de Augustinus-basisschool in Castricum samen met Wim de Goede en Hetty Kienhuis van het Castricumse ArtStudioDeZon een kunstproject uitgevoerd dat heeft geresulteerd in het kunstwerk "Castricums erfgoed".

Lees hier verder ...


Onthulling van een van de panelen